Powered By Blogger

Thursday, July 15, 2010

امنیت رومن پولانسكی تنها در فرانسه، لهستان و سوئیس تضمین شد

امن ترین مكان برای رومن پولانسكی زادگاهش یعنی فرانسه و كشورهایی چون لهستان و سوئیس است.
در پی مخالفت دولت سوییس با استرداد رومن پولانسكی، سینماگر سرشناس ۷۵ ساله به آمریكا وی از حصر خانگی رهایی یافت.
اینترپل حضور رومن پولانسكی را به دلیل اتهام وی مبنی بر برقراری رابطه نامشروع با یك دختر ۱۳ ساله در سال ۱۹۷۷ در ۱۸۸ كشور مشروط اعلام كرد.
به گزارش آسوشیتدپرس،
جورجس كیج من، وكیل پولانسكی در مورد وقایع اخیر گفت: وضعیت كنونی پولانسكی مانند سال گذشته است. او آزاد است تا به كشورهای سوئیس ، فرانسه، لهستان و تمام كشورهایی كه با ایالات متحده آمریكا قرارداد استرداد مجرم ندارند سفر كند.
با این حال جنجالی كه پرونده ی وی برپا كرد و برای حضور وی در برخی از كشورها محدودیت به وجود آورد، برنامه های آینده این كارگردان معروف را به مخاطره انداخته است.
اكثر كشورهای اروپایی برای رد و بدل كردن مجرمان و زندانیان با واشنگتن قرارداد دارند اما پولانسكی از سال ۱۹۷۸ پس از این كه از ایالات متحده گریخت، سفرهای زیادی به كشورهای مختلف اروپایی داشت. وی آخرین فیلم خود را سال گذشته با نام "The Ghost Writer" در آلمان جلوی دوربین برد و پیش از این كه در ماه سپتامبر در سوئیس دستگیر شود و به اتریش سفر كرد.
دولت سوئیس روز سه شنبه برخلاف درخواست ایالات متحده مبنی بر استرداد پولانسكی برای محاكمه وی را آزاد كرد. این در حالی است كه دادستانان لس آنجلس و مقامات قضایی واشنگتن اعلام كردند كه پیگیر این پرونده خواهند بود.
كیج من در این باره گفت كه موكلش از این تصمیم خوشحال است.
وكیل پولانسكی با اشاره به قانون اینترپل درباره موكلش گفت: چند روز به او فرصت دهید تا نفس بكشد.
سامانات گیمر، دختر ۱۳ ساله ای هم اكنون زنی ۴۷ ساله است. وی در نامه ای كه به لس آنجلس تایمز نوشت گفت كه رسیدگی به این پرونده باید ۳۳ سال پیش انجام می گرفت.
گیمر رضایت خود را از مختومه اعلام كردن پرونده پولانسكی ابراز كرد و گفت: از ابتدا همین را می خواستم.
رومن پولانسكی خالق آثاری چون "بچه رزماری"، "محله چینی ها" و "پیانیست" پس از گریختن از آمریكا در تاریخ یكم فوریه سال ۱۹۷۸ مقیم فرانسه شد علاوه بر این كشور سوئیس در سال ۲۰۰۶ به وی اجازه داد تا خانه ای برای خود تهیه كند و مدت زیادی را در این كشور سپری كرد.
این كارگردان نامی برنده اسكار جزو معدود افرادی بود كه توانست از بازداشت و تبعید اجباری یهودیان نجات یابد.
مادر پولانسكی در آشووتیز جان خود را از دست داد. اما حوادث پس از آن نامعلوم است. ایتالیا سوابق طولانی مدت در همكاری با مقامات آمریكایی دارد و احتمال همكاری این كشور درخواست ایالات متحده مبنی بر دستگیری پولانسكی و بازگرداندن وی به این كشور، بعید نیست. اما همكاری های این دو كشور به منظور رد و بدل كردن مجرمان محدود به جرایمی است كه حكم آن ها اعدام است؛ بنابراین پرونده پولانسكی با این شرایط قابل چشم پوشی است.
حال سوالی كه در این جا مطرح می شود این است كه آیا پولانسكی می تواند در جشنواره فیلم ونیز حضور پیدا كند یا نه؟ كشور انگلستان نیز براساس همكاری ها و روابط خود با ایالات متحده در زمینه استرداد مجرمان اعلام كرد كه برای محقق شدن درخواست مقامات آمریكایی كمك می كند.
رومن پولانسكی در سال ۲۰۰۵ از روزنامه "ونیتی فر" برای اتهامی كه به وی وارد كردند، شكایت كرد.
كشور آلمان نیز باوجود قرارداد استرداد مجرم با ایالات متحده روز سه شنبه اعلام كرد كه مانع از بازگرداندن پولانسكی به آمریكا شد.
پولانسكی پس از محاكمه ۴۲ روز در زندانی در ایالت كالیفرنیا زندانی شد اما قبل از جلسه پایانی این محاكمه از زندان گریخت و سپس از آمریكا خارج شد.
وی در سپتامبر سال گذشته در فرودگاه شهر زوریخ بازداشت شد اما حالا امنیت وی توسط دولت سوئیس تضمین شده است.
با شرایط موجود سرنوشت برنامه های آینده پولانسكی نامشخص است، اما نزدیكان وی اعلام كرده اند كه پولانسكی به دنبال ساخت فیلمی به نام "خدای كشتار" است هم چنین حضور وی روز یكشنبه در جشنواره مونتروكس جاز سوئیس محتمل است.

No comments:

Post a Comment