سینمای ما - با اكران ۶فیلم درباره جنگجهانی دوم، تحلیلگران سینمایی هالیوود، این برنامه نمایش فیلم را به طنز «حمله هیتلر به هالیوود در كریسمس ۲۰۰۹» یا «كریسمس نازیها» عنوان كردهاند. كریسمس امسال ارتش هیتلری به سالنهای نمایش فیلم هجوم میبرد!
حدود شش فیلم جدید سینمایی طی این ماه به روی پرده سینماها میرود كه قصههایشان در ارتباط با جنگ جهانی دوم است. به همین دلیل، تحلیلگران اقتصادی سینما از كریسمس امسال به عنوان «كریسمس نازیها» اسم میبرند.
سالن سینماها چند هفتهای است كه در حال نمایش «پسری با بیژامه راهراه» هستند كه محصولی انگلیسی است و قصهاش درباره دوستی ممنوع بین پسركوچك یك افسر ارتش هیتلری با پسربچهای زندانی در اردوگاه اسیران جنگی است.
فیلم «خواننده» - كه در رشتههای زیادی نامزد دریافت جوایز گلدن گلوب شده - كیت وینسلت را در نقش یك نگهبان اردوگاههای جنگی هیتلری دارد كه سالها پس از پایان جنگ، دادگاهی علیه او تشكیل میشود.
«آدام احیا شده» قصه یكی از بازماندگان قتلعامهای دوران جنگ (با بازی جف گلدبلوم) را تعریف میكند كه در یك انستیتوی درمانی روانی زندگی میكند.
تام كروز هم در «والكری» نقش یك افسر ارتش هیتلری را بازی میكند كه با كمك گروهی از همفكرانش تصمیم به ترور هیتلر میگیرند.
این فیلم روز كریسمس اكران عمومی میشود و هنوز دو فیلم سنیمایی دیگر هستند كه با مضمون جنگ جهانی دوم در شب سال نوی میلادی اكران عمومی میشوند: «نافرمانی» با بازی دانیل كریگ و لیوشرایبر - در نقش دو برادری كه از مخفیگاه خود در جنگل با نازیها مبارزه میكردند - و «خوب» با بازی ویگو مورتنسن (در نقش نویسندهای غافل كه پس از نوشتن تعدادی مقاله ستایشبرانگیز و تبلیغاتی برای حزب نازی، سر از واحد اساس درمیآورد).
تام كروز در یكی از مصاحبههای اخیر خود به شوخی گفت: "كریسمس امسال زمان كشتن هیلتر است!" اما سؤالی كه منتقدان سینمایی مطرح میكنند این است كه در تعطیلات سال نو و كریسمس كه زمان جشن و شادی است، چرا قصههایی درباره جنگ و ویرانیهای آن راه خود را به روی پرده سینماها باز میكنند؟
واقعیت این است كه فیلمهایی كه موضوعات جنگی و غیر متعارف داشتهاند، زمانی كه در فصل تعطیلات سال نو اكران عمومی شدهاند، مورد توجه اعضای آكادمی قرار گرفتهاند.
«انتخاب سوفی» كه دسامبر ۱۹۸۲ به نمایش عمومی درآمد، نامزد دریافت پنج اسكار شد و مریل استریپ برای آن اسكار بهترین بازیگر زن را گرفت.
«فهرست شنیدلر» هم هفت اسكار از دوازده اسكاری را كه نامزد شد (و از جمله اسكار بهترین فیلم) دریافت كرد.این فیلم هم دسامبر ۱۹۹۳ اكران عمومی شد.
«پیانیست» كه دو روز بعد از سال جدید میلادی ۲۰۰۲ به روی پرده رفت، در هفت رشته نامزد شد و سه تای آن (و از جمله بهترین كارگردان برای رومن پولاسكی و بازیگر مرد برای آدریان برودی) را از آن خود كرد.
پلدرگارابدیان تحلیلگر معروف اقتصادی سینما میگوید: "بسیاری از این فیلمها جزو كارهایی هستند كه شانس زیادی برای موفقیت اسكاری دارند. علت اكران عمومی آنها در این موقع از سال را هم باید در همین رابطه توضیح داد. اعضای آكادمی باید در چنین روزهایی آرای خود را در رشتههای مختلف سینمایی برای آكادمی بفرستند و این فیلمها هم در همین زمان به نمایش عمومی درمیآیند تا بیشتر مورد توجه اعضای آكادمی قرار گیرند."
منبع: خبرگزارى فارس