Powered By Blogger

Friday, April 30, 2010

گزارش کامل دومین مراسم فرش قرمز سینمای ایران ویژه افتتاحیه «آل»

دومين مراسم فرش قرمز سينماي ايران، يکشنبه شب با حضور دست اندرکاران فيلم سينمايي "آل" و جمعي از اهالي رسانه و سينما دوستان در پرديس سينمايي ملت برگزار شد. شلوغی بیش از حد و استقبال مردم و علاقمندان سینما از مراسم فرش قرمز طوری بود که تمام محوطه بیرونی پردیس ملت و اطراف گاردهای کنار فرش پر از مشتاقان سینما و ستاره‌های آن بود.

همین ازدحام باعث شد تا عبور عوامل فیلم و بازیگران از روی فرش قرمز کمی بیش از حد معمول به طول بینجامد تا مردم فرصت عکس گرفتن و امضا و یادگاری با بازیگران محبوب‌شان را داشته باشند. در این میان حضور مصطفی زمانی شلوغ‌ترین و پرشورترین بخش عبور از فرش قرمز بود.

پس از عبور بازيگران، تهيه کننده و کارگردان و عوامل فيلم سينمايي آل از روي فرش قرمزي که در محل ورود به پرديس سينمايي ملت پهن شده بود، عوامل فیلم از ورودی ویژه به سالن لنتظار سینما رفتندو عکاسان رسانه‌ها دقایقی از آن‌ها جلوی تابلوی تبلیغاتی سایت سینمای ما عکس گرفتند. مراسم تقدير از عوامل اين اثر سينمايي در ساعت 21 در سالن شماره 3 پردیس ملت آغاز شد.


امکان پهن کردن فرش سبز نداریم

در ابتداي اين برنامه، نيما حسني نسب منتقد سینما، مدیر سایت سینمای ما و مجري مراسم که يکي از مسئولان برگزاري برنامه هم بود با اشاره به برگزاري مراسم فرش قرمز در سينماي ايران به همت سایت سینمای ما این‌طور شروع کرد:

نخستين مراسم فرش قرمز سينماي ايران را براي فيلم سينمايي محاکمه برگزار کردیم و ميان اين مراسم تا تقدير از دست اندرکاران فيلم آل فاصله زماني نسبتاً طولاني شش هفت ماهه وجود دارد. این تاخیر دلایل مختلفی داشت؛ مثلاً بعضی‌ها بیشتر دوست داشتند به جای فرش قرمز برای‌شان فرش سبز پهن کنیم که ما امکانش را نداریم! بعضی از فیلمسازها هم با این فیل‌هایی که می‌سازند بهتر است از روی همان آسفالت رد شوند تا فرش!

در ابتدای مراسم کليپي از نخستين مراسم فرش قرمز سينماي ايران پخش شد.



قرار است زهره‌ترک شوید

حسنی‌نسب دوباره روی صحنه آمد و گفت : امشب سایت سینمای ما و عوامل فیلم "آل" همه سعی‌شان را کرده‌اند تا شما را زهره‌ترک کنند. با این توضیح، مجموعه تصاويري از آثار سينمايي وحشتناک سينماي پخش شد که مورد توجه حاضران قرار گرفت.

سازندگان و بازیگران فیلم در سه مرحل روی صحنه دعوت شدند و از آن‌ها با اهدای لوح تقدیر و جایزه ویژه مدلینی تقدیر شد. گروه اول، عوامل فنی "آل" بودند؛ فرخ فدايي(صدابردار)، رضا حاج درويش(طراح صحنه)مهرنوش شاه حسيني (طراح لباس)، بهزاد عبدي (موسيقي)،بهرام دهقاني و رضا شيرواني(تدوينگر)،رحمت عبدالله زاده(مدير توليد)، جواد جلالي (عکاس) و بهرام عظيمي و امير پوريا(فيلمنامه نويس) و آذر معماریان (جانشين توليد).

فدايي گفت که آل يکي از آثاري است که مخاطب به جز ديالوگ مي تواند از عنصري به نام صدا براي رسيدن به محتوي استفاده کند

شاه حسيني طراح لباس اين اثر سينمايي نيز جدايي بخش طراحي صحنه و لباس را نقطه عطف فيلم آل دانست

شيرواني تدوينگر اين فيلم نيز "آل" را به دليل تعليق هاي بسياري که داشت يکي از دشوارترين آثار خود در بخش تدوين برشمرد

بهرام عظيمي نيز گفت: فيلمنامه اين اثر سينمايي 3 بار توسط من، 17 بار توسط بهراميان و 1 باز توسط اميرپوريا نگارش شد و اگر مشکلي در کار مشاهده مي شود به حتم از کار من است

پوريا نيز اين اثر سينمايي را يک تريلر رواني ناميد و آن را با آنچه مردم از فيلم وحشتناک تصور مي کنند، مجزا قلمداد کرد.

لوح تقدیر سایت سینمای ما همراه با جایزه ویژه شرکت پرشیا سروش (نماینده انحصاری محصولات مدلینی) توسط جناب آقای کشوری مدیر عامل محترم این شرکت به عوامل فیلم و بازیگران اهدا شد.



تقدیر از هیچکاک ایران

در ادامه اين مراسم با پخش کلیپی از گزیده آثار ساموئل خاکيچيان از این کارگردان فقيد سينماي ايران که با اثار سينمايي در ژانر وحشت شناخنه مي شود تقدير شد. حسنی‌نسب پس از پخش این تصاویر از حاضران به دلیل کیفیت خیلی پایین فیلم‌ها عذرخواهی کرد! و گفت شاید ما نباید بابت این فقدان‌های فرهنگی عذر بخواهیم اما این‌ها تنها تصاویر باقیمانده از آثار یک فیلمساز مهم ایرانی‌ست که زمانی هیچکاک ایران لقب داشت؛ فیلمسازی که "آل" به او و تجربه‌هایش در سینمای ترس و دلهره تقدیم شده است.

"آل" ادای دین به فیلم البته یادآور تلاش‌های امیر قویدل کارگردان فیلم "ترن" و "بندر مه‌آلود"هم بوده و به همین دلیل از او هم در ابتدای مراسم یاد شد. همسر مرحوم قویدل هم در این مراسم حضور داشت و قرار بود کلیپی هم از آثار قویدل پخش شود که به دلیل طولانی‌شدن مراسم پخش نشد.



خوشحالم که در ايران مراسم فرش قرمز به مردم تعلق پیدا کرد

در بخش بعدی مراسم، همايون ارشادي، آنا نعمتي، هنگامه حميدزاده و مصطفي زماني بازيگران فيلم آل روی صحنه دعوت شدند و درباره اين اثر سينمايي صحبت کردند. طبیعی بود که گروه بازیگران به ویژه مصطفی زمانی بیش از بقیه تشویق شوند. مصطفی زمانی، آناهیتا نعمتی، هنگامه حمیدزاده و همایوش ارشادی روی سن آمدند و چند دقیقه صحبت کردند.

ارشادي گفت که از حضور در اين اثر سينمايي خرسندم زيرا آل سبک جديدي را در سينماي ايران بنا گذاشت. در سراسر دنيا فرش قرمز مربوط به افراد خاصي است اما خوشحالم در ايران اين مراسم به مردم ما تعلق دارد و سایت سینمای ما این برنامه را برای مردم سینمادوست برگزار می‌کند.

نعمتي نيز با تشکر از سایت سینمای ما با اشاره به شرايط دشوار ساخت اين اثر سينمايي از دست اندرکاران آن تشکر کرد. آنا نعمتی اظهار داشت: در سینمایی كه به ژانر اصلا توجه نمی‌شود، ساخت فیلمی مانند «آل» ریسك است و خوشحالم كه این فیلم ساخته شد و در آن بازی كردم.

مصطفی زمانی بازیگر اصلی فیلم «آل» هم با تشكر از دیگر عوامل این فیلم گفت: به دلیل این‌كه در كشور دیگر كار كردیم همه با هم خانواده‌ای بودیم كه توانستیم كار را به سرانجام برسانیم و به حضورم در این فیلم افتخار می‌كنم. زماني حضور در فيلم را يکي از افتخارات خود قلمداد کرد.

قرعه‌کشی جوایز توسط بازیگران فیلم انجام شد

بخش دیگری از مراسم افتتاحیه، قرعه کشی برای انتخاب برگزیدگان این ضیافت بود. بازیگران هر کدام با اعلام اعداد این قرعه کشی را انجام دادند و برگزیدگان پنج مجموعه دی وی دی فیلمهای ترسناک از طرف کانون فیلم هشت و نیم و همین‌طور ده جایزه محصول خانگی مدلینی را به یادگار از خانه بردند.

بخش قرعه‌کشی توسط بازیگران با شوخی‌های بین مجری و بازیگران و حاضران و شوخی‌های بامزه بهرام عظیمی که در ردیف اول نشسته بود و مدام شماره کارت خودش را اعلام می‌کرد، از لحظات جالب مراسم بود.



احمد پور مخبر نداشتیم که حال‌شو ببریم

بخش دیگر مراسم حضور علی معلم (تهیه‌کننده) و بهرام بهرامیان (کارگردان) روی صحنه بود. علی معلم تهیه‌کننده "آل" و مدیر مسئول ماهنامه دنیای تصویر ضمن تشکر از عوامل برپایی مراسم فرش قرمز از وضعیت تبلیغات تلویزیونی فیلم انتقاد کرد: متاسفانه سینمای ایران در بند تجربه‌های تکراری است و عده‌ای سلیقه شان را به مردم دیکته می‌کنند و بعد از توجه به خواسته مردم می‌گویند. معلم با گلایه از وضعیت امروز سینمای ایران گفت: امروز وضعیت سینما به‌گونه‌ای شده است كه تلویزیون نیز فقط تیزرهایی را پخش می‌كند كه بازیگرانی مانند احمد پورمخبر در انتهای آن صحبت كنند و بگویند برو حال‌شو ببر...

او به وضعیت سینما در پیش از انقلاب اشاره کرد، اینکه سینمای ایران در سال 55 و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل سیاست‌های غلط سقوط كرده بود و فضای سینما به‌گونه‌ای شده بود كه سینماگران نتوانند كار متفاوتی انجام دهند و حالا هم با همان خطر روبه رو هستیم. معلم ادامه داد: یك دموكراسی قلابی در سینمای ایران به‌وجود آمده كه جلوی پیشرفت را گرفته است و با این وضعیت به فیلمفارسی قبل از انقلاب می‌رسیم.

وی درباره كار آینده‌اش اظهار داشت: من هرازگاهی خوشم می‌آید كه كار كنم و اگر فیلم «آل» در اكران شكست تجاری نخورد، امیدوارم فرصتی فراهم شود تا سال آینده فیلم دیگری را تهیه كنم.



باید برای داوران جشنواره عینک ذره‌بینی خرید
بهرام بهرامیان که از شرایط نمایش جشنواره‌ای و اکران عمومی اولین ساخته‌اش گلایه داشت، در مراسم فرش قرمز افتتاحیه "آل" گفت: «آل» در نهایت صداقت و تلاش ساخته شد و سعی كردیم نوع جدیدی از نگاه را ارائه كنیم. علی معلم هم با سرمایه شخصی‌اش این فیلم را ساخت، اما حُب و بغض باعث شد این فیلم دیده نشود
بهرامیان به انتقادهای تند و تیز خود ادامه داد: «متاسفانه این فیلم با زحمت بسیار ساخته شد اما امروز بدون هیچ تیزر و تبلیغی، نمایش آن آغاز شده است. ازسوی دیگر به نظر می‌رسد عده‌ای با حب و بغض قصد دارند نگذارند فیلم دیده شود. من اطمینان دارم از آنجا كه این فیلم درنهایت صداقت ساخته شده است می‌تواند نوع تازه‌ای از نگاه را در سینما ایجاد کند. خودم می‌دانم که فیلم خوبی ساخته‌ام
بهرامیان با اشاره به بازی خوب بازیگران فیلم گفت: مصطفی زمانی در فیلم آل و دو فیلم دیگر حضور پیدا كرد اما متاسفانه داوران جشنواره بازی‌های وی را ندیدند و به نظر می‌رسد باید برای آنها عینك ذره‌بینی درشت خرید. وی در مورد آنا نعمتی هم گفت که بازی متفاوت او در جشنواره شایسته تقدیر ویژه بود. بهرامیان از همایون ارشادی هم تشکر کرد و گفت که شما بهترین بازی‌تان را در این فیلم انجام دادید اما متاسفانه دیده نشد.
بهرامیان در ادامه از عوامل فیلمش تک تک و با خطاب قرار دادن آن‌ها در سالن تشکر کرد و خطاب به حاضران در مراسم گفت: «آل» بدون هیچ تبلیغ و تیزری اكرانش آغاز شده و خواهش می‌كنم اگر از فیلم خوشتان آمد، مبلغ آن باشید
پیش از نمایش فیلم، بخش‌هایی از پشت صحنه "آل" که بهرامیان برای این مراسم آماده کرده بود روی پرده رفت که روند تولید این فیلم را در ایران و ارمنستان به نمایش می‌گذاشت
... و پایان شب دومین فرش قرمز سینمای ایران
حاضران در برنامه سپس به تماشای فیلم "آل" نشستند و پس از پایان فیلم مراسم پذیرایی و شام برگزار شد. همه حاضران در مراسم یک بسته هدیه فرهنگی شامل دو سی‌دی عکس و تیزر و پشت صحنه "آل" و تراکت‌های فیلم و یک جلد کتاب "یادداشت‌های یک دوران سپری نشده" (علی معلم) از طرف سایت سینمای ما و موسسه دنیای تصویر دریافت کردند. شرکت پرشیا سروش نمایندگی محصولات مدلینی و شرکت آرپانوش تولید کننده محصولات ایستک و ایکستک و کانون فیلم هشت و نیم، سایت سینمای ما را در برگزاری هر چه بهتر این مراسم یاری کردند.
منبع : سینمای ما

No comments:

Post a Comment